106 elevi sunt depistați pozitiv cu COVID-19, iar două grupe de copii din grădinițe au intrat în autoizolare

1277894915Gradinita

Până la momentul actual, au fost înregistrate 106 cazuri active de COVID-19 în școli, în rândul elevilor, iar 1 669 se află în autoizolare. De asemenea, 48 de clase de copii se află în carantină. În grădinițe au fost depistate două cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor, iar două grupe au fost plasate în autoizolare. Despre aceasta a anunțat viceprimara Angela Cutasevici în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

De asemenea, aceasta a menționat că 74 de cazuri de infectare cu noul virus au fost depistate în rândul cadrelor didactice.

În acest sens, procesul educațional online este asigurat pentru un număr de 1 668 de elevi.

În grădinițe sunt confirmați doi copii cu COVID-19. Alți 84 de copii de vârstă preșcolară sunt în autoizolare. Până acum, 19 educatori au fost testați pozitiv la COVID-19, iar 22 sunt în autoizolare. Din categoria cadrelor nedidactice, 15 persoane sunt confirmate și 31 de persoane sunt în autoizolare. Astfel, în prezent, două grupe din grădinițe sunt plasate în autoizolare.

Angela Cutasevici a afirmat că la moment este o problemă de a reveni la programul obișnuit de studii, menționând că acea normalitate care era anterior acum nu este posibilă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente