„Chișinău Arena este construită așa cum oamenii construiesc cotețul în grădină.” Deputații cer audierea ministrului economiei

arena-chisinau-chicu-153919-1595415250

Opoziția parlamentară cere audierea ministrului economiei, Sergiu Railean, cu privire la gestionarea proastă a construcției Chișinău Arena. Alexandru Slusari zice că lipsește studiul de fezabilitate și costurile acestui proiect cresc nemotivat.

„Arena Chișinău este construită pe o suprafață pe 69 de hectare de teren agricol fertil exclus din circuit, fără niciun bănuț în bugetul național. Construcția se întinde pe 10 hectare, iar celelalte 59 de hectare sunt gajate – proiect cu costul de 43 de milioane de euro, care acum a ajuns la 48 de milioane de euro, studiul de fezabilitate lipește, cheltuieli după cheltuieli. Iată o schemă, după mine, criminală și vedem că tot mai multe cheltuieli avem și tot mai prost este gestionată situația și capătul nu se vede”, a spus Slusari.

Lilian Carp, PAS: „Este un subiect cu «barbă». Am primit răspuns de la CNA că s-au pornit anumite proceduri juridice despre cum a fost prejudiciat statul în cazul Chișinău Arena. Este vorba despre lipsa studiului de fezabilitate, lipsa căilor de acces. Este exact cum am spus în aprilie 2018 că acest proiect este construit cum oamenii construiesc coteț în grădina lor. Exact așa e și cu Chișinău Arena”.

Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa deputaților din fracțiunile DA și PAS.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente