Zona roșie. Lista țărilor la venirea din care moldovenii sunt obligați să stea în autoizolare

harta diez

Autoritățile au publicat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate în zona roşie, la sosirea din care moldovenii vor trebui să stea 14 zile în carantină. În total, în listă se regăsesc 53 de state.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin, direct sau în tranzit, din ţări clasificate ca zonă roşie vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile în locurile determinate.

Măsura intră în vigoare din 1 septembrie. Lista țărilor o găsiți mai jos.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde (care nu se regăsesc în această listă) nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Această listă va fi actualizată la fiecare 14 zile și va fi făcută publică în ziua de vineri, intrând în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.

Listele vor apărea pe paginile oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente