Fondul Monetar Internațional are un nou reprezentant în Moldova. Cine este acesta

EWeDKBMWkAIBXx7
Foto: twitter.com/rchawani

Fondul Monetar Internațional (FMI) are un nou reprezentant în Republica Moldova. Acesta este economistul Rodgers Chawani, originar din Malawi și care i-a luat locul lui Volodîmîr Tulin, care și-a finalizat misiunea în luna august.

Rodgers Chawani a activat până recent ca economist senior al FMI pentru Estonia (februarie 2019-august 2020) și pentru Angola (februarie 2017-februarie 2019), scrie mold-street.com.

Anterior, el a fost economist al FMI pentru Liberia, Capul Verde, dar și țara sa natală – Malawi.

Până în anul 2013, timp de 13 ani, a ocupat diverse funcții la Banca Centrală din Malawi, inclusiv cea de economist principal.

El a publicat o serie de studii macropolitice internaționale privind demografia, sustenabilitatea datoriei, soldul extern și evaluările spațiului fiscal.

Este de notat că Moldova se află în stadiul final de negocieri pentru un nou program cu FMI, estimat la circa 558 de milioane de dolari – cel mai mare din istoria relațiilor cu această instituție internațională.

Memorandumul între Moldova și FMI urmează a fi discutat în luna septembrie în cadrul ședinței Consiliului Directorilor Fondului Monetar Internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente