Potrivit datelor statistice, Moldova se regăsește în topurile europene la capitolul „boli cu transmitere sexuală”. Pentru că ne pasă de tineri și cunoaștem că odată informați suntem protejați, noua ediție a podcastului #sexplicații în limba rusă este despre bolile cu transmitere sexuală.
Din material veți afla cum să vă protejați de bolile cu transmitere sexuală, care sunt cele mai răspândite boli venerice în rândurile tinerilor din Moldova, când trebuie să vă adresați la medic, de ce utilizarea prezervativului vă poate scăpa de o grijă în plus, care sunt cele mai favorizante căi de transmitere a bolilor și ce să faceți din momentul în care aflați că ați contactat o boală cu transmitere sexuală.
În acest episod avem o discuție cu Svetlana Popovici, medică dermato-venerologă în cadrul Spitalului Dermatologic și Maladii Comunicabile.
În ediția următoare vorbim despre prezervative – la ce sunt bune acestea, cum se folosesc și ce facem când prezervativul se rupe.
Tinerii de la The Wax Road ne sunt alături în această aventură, iar pe parcursul edițiilor vei putea asculta muzica lor pe fundalul podcast-ului. În ediția de mai sus auzi piesa The world goes to the dogs. Îți sugerăm să îi urmărești și pe Facebook.
# De ce logoul e o varză?
Bine, poate nu te-ai prins din start că e o varză, dar asta este. De mici, avem parte de lecții de educație sexuală de la părinții noștri, doar că aceste lecții sunt cam „varză”, din moment ce maturii menționează această legumă ca fiind locul provenienței noastre. În cadrul #sexplicații, vom „dezgoli” foaie după foaie varza, aducându-ți ore din practica și experiența tinerilor și ale specialiștilor din domeniu.
# Cum ne vei putea asculta?
Deocamdată, ne poți asculta prin intermediul linkului de mai sus și al Spotify (pentru cei care au reușit să-și facă un cont aici, în ciuda faptului că aplicația nu este disponibilă în Moldova). Suntem disponibili și pe:
# Apple Podcasts;
# Breaker;
# Google Podcasts;
# Pocket Casts;
# RadioPublic.
De asemenea, pentru mai multe subiecte interesante, poți să urmărești și pagina noastră de Instagram.
###
Acest material a fost produs prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD. Opiniile exprimate aici nu prezintă în niciun caz punctul de vedere oficial al Uniunii Europene sau al PNUD.