Game over. Cine sunt cei 18 deputați democrați care au părăsit fracțiunea PDM în anul 2020

BeFunky-fddf

În luna februarie, din PDM au plecat șase deputați în frunte cu Sergiu Sîrbu și Andrian Candu. Aceștia au creat grupul parlamentar Pro Moldova. Până în prezent, fracțiunea PDM a fost părăsită deja de 18 deputați, dintre care 16 deputați au invocat motivul că PDM a devenit o anexă a PSRM, iar doi deputați au fost excluși din PDM.

Astăzi, doi deputați democrați au fost excluși din PDM și ambii rămân în calitate de deputat neafiliat (n.r. Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc). Echipa #diez vă invită să vedeți cine sunt cei 18 deputați care au părăsit PDM în anul 2020 și care s-au alăturat grupului Pro Moldova, fracțiunii „ȘOR” sau a rămas deputat independent.

Pro Moldova

#1. Andrian Candu

#2. Sergiu Sîrbu

#3. Vladimir Cebotari 

#4. Eleonora Graur 

#5. Corneliu Padnevici

#6. Grigore Repeșciuc 

#7. Ruxanda Glavan

#8. Gheorghe Braşovschi 

IPN

#9. Elena Bacalu  

#10. Oleg Sîrbu

#11. Vasile Bîtca

#12. Ghenadie Verdeș

#13. Angel Agache

#14. Efrosinia Grețu

Fracțiunea „ȘOR”

#1. Violeta Ivanov

#2. Vladimir Vitiuc

Deputat neafiliat

#1. Vladimir Andronachi

#2. Eugeniu Nichiforciuc

La ora actuală, componența fracțiunilor parlamentare s-a modificat semnificativ. Așadar, în ziua de 14 august, PSRM are 37 de deputați, PDM a rămas cu 11 deputați (n.r. coaliția PDM-PSRM nu mai constituie majoritate, ea numără 48 de deputați), PAS – 16, Pro Moldova – 14, PPDA – 11, Partidul „ȘOR” – 9 (n.r. fără prezența fizică a lui Șor, 8), deputați independenți/neafiliați – 3 (Alexandr Oleinic, Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

Chiar dacă coaliția PDM-PSRM și-a pierdut formal majoritatea în parlament, votarea legilor și asigurarea cvorumului este asigurată de deputatul Alexandr Oleinic.

Ion Groza
Alexandr Oleinic

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente