(video) „Svetlana nu a avut de ales.” Oponenta lui Lukașenko a plecat din Belarus și s-a refugiat în Lituania

belarus

Candidata la prezidențialele din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, este în libertate și se află acum în Lituania, a declarat pe Twitter ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius.

În seara zilei de 10 august, a fost anunțată dispariția Svetlanei Tihanovskaia după o vizită la CEC din Belarus. Noaptea, s-a reușit reluarea legăturii cu Tihanovskaia, dar locul unde se află nu a fost dezvăluit, scrie meduza.io.

După vizita la CEC, secretarul de presă Anna Krasulina a menționat: „Tihanovskaia a spus că «a luat o decizie», după care a plecat”. Ce decizie a fost discutată, Krasulina nu a specificat.

Însoțitoarea candidatei Svetlana Tihanovskaia la președinția din Belarus, Maria Kolesnikova, rămâne la Minsk, transmite Interfax cu referire la sediul Tihanovskaia. „Maria este bine, suntem în legătură cu ea, este la Minsk și în libertate.”

Svetlana Tihanovskaia, rivala lui Aleksandr Lukașenko la alegerile prezidențiale din Belarus, a fost scoasă din țară de către autorități. Olga Kovalkova, confidenta lui Tihanovskaia, a declarat pentru tut.by despre acest lucru.

Potrivit lui Kovalkova, plecarea lui Tihanovskaia a permis eliberarea șefei ei de personal, Maria Moroz, care a fost reținută cu o zi înainte de alegeri.

„Svetlana nu a avut de ales. Este important ca ea să fie liberă și în viață. Au plecat cu Maria Moroz. Cu toate acestea, o parte din echipa Svetlanei continuă să fie ținută ostatică”, a spus Kovalkova.

În dimineața zilei de 11 august, Tihanovskaia a plecat în Lituania. Aceste informații au fost confirmate de Frontiera de Stat din Belarus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente