Rușii și-au botezat vaccinul anti-COVID-19 „Sputnik-V” și susțin că au primit deja solicitări pentru un miliard de doze

Foto: Simbol

Rusia a denumit noul său vaccin pentru coronavirus „Sputnik-V”, iar oficialii ruși spun că 20 de țări au solicitat până acum livrarea a mai mult de un miliard de doze, relatează CNN, citat de Digi24.

„Există interes considerabil din străinătate pentru vaccinul rusesc dezvoltat de Institutul Gamaleia. Am primit deja aplicații preliminare pentru peste un miliard de doze din partea a 20 de țări. Împreună cu partenerii noștri străini, suntem pregătiți să producem peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an, în cinci țări, iar planul este de a crește capacitatea producției și mai mult”, a spus șeful fondului de investiții din Rusia, Kirill Dmitriev, marți.

„Până acum, țări din America Latină, Orientul Mijlociu și Asia au arătat cel mai mare interes pentru vaccin. Suntem pregătiți să finalizăm un număr de contracte pentru achiziționarea lui”, a completat Dmitriev.

Vaccinul rusesc nu a trecut încă de una dintre fazele de testare cruciale, cea în care este verificată siguranța și eficiența serului. Dmitriev a precizat că aceste teste vor avea loc în afara Rusiei.

„Am ajuns deja la acorduri cu Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și un număr de alte țări pentru ca vaccinul să treacă prin testele relevante”, a mai spus oficialul rus.

Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată.

Taguri: #coronavirus
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente