Procurorii au reținut 16 persoane în dosarul fraudei de la „Metalferos”

metal-1920×1020-c-default

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu ajutorul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos”.

În total, ieri, au fost efectuate 31 de percheziții la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii erau lichefiați. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

În rezultat, au fost reținute 16 persoane, printre care patru polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală.

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente