Ucraina schimbă regulile de intrare în țară pentru moldoveni începând cu data de 1 august

Frontiera

Începând cu data de 1 august, Ucraina modifică regulile de testare a cetățenilor ucraineni și străini care vin din zona roșie, în care e inclusă și Moldova. Astfel, cetățenii moldoveni care vor să călătorească în Ucraina, dar să nu fie plasați în carantină, pot prezenta testul negativ la COVID-19 efectuat în Moldova.

Un astfel de test trebuie făcut cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în Ucraina. Dacă călătorul a primit un rezultat negativ, ceea ce confirmă că nu este bolnav, nu va trebui să stea în carantină timp de două săptămâni după intrarea în Ucraina.

În plus, de pe 1 august, începe să funcționeze și o nouă clasificare a distribuției țărilor în zone roșii și verzi pe baza numărului de cazuri noi de COVID-19.

Statele în care numărul de cazuri noi la 100 000 de locuitori din ultimele 14 zile depășește același indicator în Ucraina sau creșterea numărului de cazuri în ultimele 14 zile depășește același lucru pentru ultimele 14 zile cu 30 % vor fi incluse în lista roșie.

Lista țărilor cu o răspândire semnificativă de COVID-19 va fi formată de Ministerul Sănătății din Ucraina și actualizată la fiecare șapte zile.

Amintim că Ucraina a inclus Moldova în „zona roșie”. Astfel, moldovenii sunt nevoiți să se autoizoleze timp de 14 zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente