Vrei să vezi Moldova de la înălțime în cel mai romantic mod posibil? Cea mai oportună metodă de a o face este un zbor cu balonul cu aer cald. Prin urmare, dacă vrei să te simți ca într-un episod din filmele de dragoste sau poate vrei să încerci o experiență solitară, nu ai decât să îți iei un bilet la înălțime. Deocamdată, în Moldova trei companii operează zboruri cu balonul cu aer cald, iar pentru a te ajuta în selectarea companiei care ți se potrivește, le-am adunat pe toate în lista de mai jos, fiind însoțite de prețuri.

Balonul cu aer cald se înalță, de obicei, între 60 și 3 000 de metri, poate zbura puțin peste vârful copacilor sau, în cazuri excepționale, până la 2 400 de metri. De regulă, piloții din Moldova zboară la o înălțime de până la 1 000 de metri. Ținând cont că balonul zboară cu viteza vântului, distanța parcursă va depinde de aceasta. De exemplu, într-o oră de zbor cu viteza vântului de 3 m/s, distanța parcursă va fi de aproximativ 11 km.

Ce mai trebuie să știți despre această experiență.

# Piloții sunt licențiați
# Durata medie a călătoriei este de o oră și jumătate
# Viteza maximală pe orizontală este de 15 km/h
# Persoanele care urcă la bord sunt asigurate medical
# Balonul cu Aer Cald suportă la bord 300 kg

Vezi mai jos cu cine îți poți face o „vacanță” la înălțime în Moldova.

# Aerobis

# Link la site-ul companiei

# Numărul de contact: 0696 00 999

# Costul unui zbor variază în funcție de numărul pasagerilor: de la 99 de euro (o singură persoană) până la 350 de euro (până la patru persoane).

# Zbor cu Balonul

# Link la site-ul companiei

# Numărul de contact: 0791 72 992

# Costul unui zbor variază în funcție de numărul pasagerilor: de la 99 de euro (o singură persoană) până la 400 de euro (până la patru persoane).

# Balon Moldova

# Link la site-ul companiei

# Numărul de contact: 0698 22 005

# Costul unui zbor variază în funcție de numărul pasagerilor: de la 100 de euro (o singură persoană) până la 350 de euro (până la patru persoane).

Vezi mai multe detalii AICI.