(foto) Pe strada pietonală a fost amenajat un scuar dedicat medicilor. Trecătorii pot lăsa mesaje de mulțumire

SB_28330

Pe strada pietonală „Eugen Doga” a fost inaugurat un mic scuar dedicat medicilor. Proiectul reprezintă un cub înconjurat de emisfere, pe care pietonii sunt încurajați să scrie mesaje de mulțumire medicilor. Pe lângă acesta, în cadrul scuarului este amenajată și o mică expoziție cu lucrări realizate de elevi și studenți.

Scuarul este situat în partea inferioară a străzii și este o inițiativă destinată sensibilizării opiniei publice în privința responsabilității pe care trebuie să o aibă fiecare în stoparea COVID-19.

Inițiativa aparține echipelor Moldova Agroindbank și decorații.md și este inaugurată cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului, care este marcată astăzi, 21 iunie. „Invităm pe toți cei care vor trece prin scuar să se oprească pentru câteva momente și să lase un gând de mulțumire pentru medici pe cubul pe care-l avem în spate. Se zice că energia gândurilor pozitive unificate poate întoarce munți. Noi ne dorim ca energia recunoștinței noastre, a locuitorilor Republicii Moldova, să ajungă direct la inimile medicilor, să știe că suntem alături de ei și că înțelegem și apreciem sacrificiul pe care îl fac”, a menționat Stela Recean, vicepreședinta MAIB la inaugurarea scuarului.

Pietonii și vizitatorii sunt încurajați să lase mesaje de mulțumire medicilor, scriindu-le pe cub. Pe părțile laterale ale elementului central este situată o zonă expozițională, unde sunt expuse picturi ale copiilor și studenților cu accent pe implicarea medicilor. Pe parcursul proiectului, vor fi selectate cele mai reușite picturi care vor fi înrămate și donate ulterior spitalelor implicate în lupta cu COVID. La fel, mesajele vizitatorilor înscrise pentru medici vor fi transmise destinatarilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente