(foto) Străzi inundate, mașini deteriorate și pereți căzuți. Ceban: „Municipalitatea nu are capacitatea să facă față”

hghfo

În urma precipitațiilor abundente, mai multe străzi din capitală au fost inundate. În una dintre imaginile postate de internet se vede cum o mașină este acoperită cu apă. De asemenea, pe rețelele sociale a apărut și un video în care este surprinsă căderea unui perete de la un șantier de construcție într-o curte de locuit. Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a scris o postare pe Facebook în care enunță că municipalitatea nu poate face față unor asemenea situații.

Imaginea de mai jos a fost surprinsă astăzi pe strada Uzinelor.

Альбина Буга‎/ГБМ Город без маршруток! Молдова Онлайн

Această imagine a fost surprinsă astăzi pe strada Albișoara.

Valeria Griskina

Imagini video surprinse în sectorul Ciocana.

„Aş vrea acum să văd ce au de spus autoritățile. Cum e să nu evaluezi rezistența unui perete (instalat de o companie de construcție doar simbolic), înainte de a aduce tone de pământ pentru acoperirea unui fundament. De ce nimeni nu s-a întrebat dacă acest perete firav va rezista? Cine se face vinovat? La doar 10 metri e teren de joacă pentru copii. Tot sub perete băgat. Cum sunt asigurați locuitorii că nu cade zidul peste copiii lor? Cine a aprobat o aşa amplasare de teren? E casa şi ograda mea!”, scrie autoarea videoului.

Telegraph Moldova

„Toate serviciile primăriei sunt în teren pentru a remedia consecințele ploii. Este o cantitate mare de apă în urma ploii, iar municipalitatea nu are capacitatea să facă față în asemenea situații. Astfel, în acest sens pe viitor este posibil să instituim coduri galbene și portocalii pe teritoriul municipiului și de recomandare ca pe timpul ploilor torențiale, șoferii să evite să iasă în stradă. În privința tuturor celor care au admis încălcări de norme la șantierele de construcții și au provocat anumite situații periculoase se vor lua măsuri”, a postat primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente