Guvernul a aprobat o hotărâre prin care Moldova ar urma să primească un împrumut de peste 35 de milioane de euro de la Banca Mondială 

Euro_image_1200x800
Foto: https://europeanshippers.eu/

Cabinetul de miniștri a aprobat Hotărârea Guvernului „Cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare (Proiectul Învățământul Superior) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, încheiat la Chișinău la 19 mai 2020”. Acesta presupune oferirea de către Banca Mondială a resurselor financiare sub formă de împrumut de stat extern în sumă de 35 700 000 de euro.

Scopul principal al Acordului de finanțare este îmbunătățirea calității mediilor de predare și învățare în cadrul instituțiilor de învățământ superior și colegiilor pedagogice și sporirea relevanței învățământului superior pentru piața muncii din Republica Moldova.

Perioada de implementare a Acordului este de cinci ani (2020-2025). Domeniile strategice țintă ale Proiectului Învățământul Superior vor fi: programe cu profil pedagogic, inginerie, tehnologii informaționale și medicină.

Printre principalele rezultate ale proiectului vor fi:

# investiții în infrastructura universitară (laboratoare, centre de cercetare, medii de învățare etc.);

# un nou mecanism de finanțare al învățământului superior bazat pe indicatori de performanță, pilotat și implementat;

# standarde de calificare elaborate și puse în aplicare și ca rezultat îmbunătățirea programelor de studii superioare și a curriculei universitare;

# un sistem de asigurare a calității performant, atât la nivel național, cât și instituțional;

# ANACEC înregistrat în EQAR drept dovadă a conformității programelor de studii superioare naționale acreditate cu Standardele și liniile directoare pentru asigurarea calității în Spațiul European al Învățământului Superior.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente