Bill Gates îți recomandă cinci cărți pe care să le citești în această vară

summer-books_2020_article-hero_1200x564_01
Foto: gatesnotes.com

Miliardarul american Bill Gates continuă tradiția lui de a recomanda cinci cărți utile pentru vara anului 2020. Dacă te afli în pană de idei, atunci trage cu ochiul la sugestiile de mai jos și poate îți vei deschide vreo afacere sau vei începe să înțelegi mai bine durerile oamenilor.

#1. The Choice de Dr. Edith Eva Eger. Această carte este parțial o memorie și parțial un ghid de vindecare a traumelor. Eva avea doar șaisprezece ani când ea și familia ei au fost trimiși la Auschwitz. După ce a supraviețuit în acele condiții oribile, s-a mutat în Statele Unite și a devenit terapeută. Experiența ei poate ajuta multe persoane aflate în impas, iar cu ajutorul acestei cărți vor găsi confort și liniște, precum și sfaturi utile despre cum să facă față situațiilor dificile.

#2. Cloud Atlas de David Mitchell este un gen de roman după citirea căruia va trebui să chibzuiești asupra informației citite. Conținutul romanului este un pic greu de explicat, deoarece implică șase povești interconectate între ele, care se desfășoară de-a lungul secolelor. Bill Gates consideră că cea mai impresionată poveste este cea în care se relatează despre un tânăr doctor american pe o navă din Pacificul de Sud la mijlocul anilor 1800. Dar dacă ai chef de o poveste cu adevărat convingătoare despre cel mai bun și cel mai rău lucru al umanității, atunci îți va plăcea la nebunie această carte.

#3. Ride of a Lifetime de Bob Iger. Aceasta este una dintre cele mai bune cărți despre afaceri pe care a citit-o în ultimii ani. Iger face o treabă grozavă, explicând ce înseamnă cu adevărat să fii directorul general al unei companii mari. Indiferent dacă cauți informații despre afaceri sau vrei să citești ceva distractiv, crede că oricine s-ar bucura să citească observațiile autorului despre compania Disney în una dintre cele mai luminoase perioade din istoria sa.

#4. The Great Influenza de John M. Barry. Trăim acum o perioadă fără precedent. Dar dacă cauți vreo comparație istorică, pandemia de gripă din 1918 este la fel de aproape de cea pe care o avem astăzi. Barry te va învăța aproape tot ce trebuie să știi despre una dintre cele mai mortale focare din istoria umană. Chiar dacă 1918 a fost o perioadă foarte diferită de perioada noastră, „Marea gripă” reprezintă o lecție bună a ceea ce încă trebuie să facem pentru a depăși această criză.

#5. Good Economics for Hard Times de Abhijit V. Banerjee și Esther Duflo. Banerjee și Duflo au câștigat anul trecut Premiul Nobel pentru Științe Economice și sunt doi dintre cei mai deștepți economiști care lucrează astăzi. Din fericire pentru noi, sunt foarte buni și fac așa ca economia să fie accesibilă persoanelor obișnuite. Această carte abordează inegalitatea și diviziunea politică, concentrându-se pe dezbaterile politice care devin tot mai populare în țări înstărite precum Statele Unite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente