Parlamentul intră oficial în carantină. Zinaida Greceanîi a semnat un dispoziție care impune izolarea până la prezentarea rezultatelor negative. Despre această dispoziție a anunțat și deputatul PPDA și vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari. În postarea sa pe Facebook, Slusari îl învinuiește pe Nichiforciuc de iresponsabilitate.

„Înțeleg că acest caz cumva favorizează actuala majoritate șubredă de tot, care ieri aproape și-a pierdut controlul asupra situației în legislativ. Dar noi avem de votat, ca ultimă condiție pentru asistența macrofinanciară de la Uniunea Europeană, tranșa a doua, un proiect de lege privind organizațiile necomerciale. Platforma DA cere ca să fie găsită soluția ca parlamentul să fie convocat pe 15 minute sau prin sistem online săptămâna viitoare pentru adoptarea acestui document de importanță majoră”, scrie Slusari în postare.

Alexandru Slusari a scris că dacă această ultimă condiție nu va fi votată, țara poate pierde ajutorul bugetar de 600 de milioane de lei de la UE, din care o bună parte este grant.

Amintim că deputatul PAS Sergiu Litvinenco propune organizarea următoarelor ședințe ale parlamentului în regim online după ce un deputat a fost confirmat cu COVID-19.