În 2019, sistemul judecătoresc a fost împrospătat cu 37 de judecători. 12 dintre aceștia sunt absolvenții INJ

2371(810,455)

Consiliul Superior al Magistraturii, în anul 2019, a anunțat patru concursuri pentru suplinirea funcției vacante de judecător, iar în consecință au fost numiți în funcția de judecător pe termen de cinci ani 31 de magistrați. Datele sunt prezentate în raportul activității CSM și judecătoriilor pentru anul 2019.

Astfel, 31 de magistrați au fost numiți în funcție de judecător prin decretele președintelui Republicii Moldova, pe un termen de cinci ani. În aceeași ordine de idei, alți șase judecători au fost propuși de Plenul CSM.

Din numărul total de judecători numiți în funcție pe un termen de cinci ani în anul 2019, 12 au fost din rândul absolvenților Institutului Naţional al Justiţiei, iar 25 au fost angajați în baza vechimii în muncă (n.r. foști grefieri, avocați ș.a. care au o experiență mai mare de cinci ani în domeniu).

Efectuând o analiză a dinamicii numirii judecătorilor în funcție, pentru perioada 2017-2019, menționăm că în anul 2017, pe un termen de cinci ani în diferite instanţe judecătoreşti, au fost numiți 61 de candidați, dintre care 17 au fost selectați din rândurile absolvenților Institutului Naţional al Justiţiei, iar 44 – din rândul candidaţilor participanţi la concursul pentru accederea la funcţia de judecător în baza vechimii în muncă.

Iar pe parcursul anului 2018, pe un termen de cinci ani în diferite instanțe judecătorești, au fost numiți 19 de candidați, dintre care opt au fost selectați din rândul absolvenților Institutului Naţional al Justiţiei, iar 11 – din rândul candidaților participanţi la concursul pentru accederea la funcția de judecător în baza vechimii în muncă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente