Cascada „San Rafael”, care atrăgea zeci de mii de turiști anual, a dispărut

cascada
Foto: Dries Nys / Caters News / Profimedia

Cea mai mare cascadă din Ecuador ar fi dispărut după ce o surpare în pământ i-ar fi „înghiţit” o parte din sursa de apă.

Cascada „San Rafael”, aflată pe râul Coca, era un obiectiv turistic important pentru ţară şi, potrivit NASA, atrăgea zeci de mii de turişti în fiecare an. Apa cădea de la o înălţime de peste 45 de metri într-un „crater”. Acum, cascada emblematică a dispărut, anunţă NASA. Vizitele turiştilor au fost suspendate, iar obiectivul nu mai apare nici pe website-ul oficial de turism al ţării, transmite CNN.

https://twitter.com/sassure/status/1245067198198145025

Experţi de la Ministerul de Mediu (MOE) din Ecuador susţin că un incident ar fi avut loc la începutul lunii februarie, în amonte, şi cumva a deviat cursul râului de sub pământ. La scurt timp după aceea, specialişti de la MOE spun că au inspectat cascada şi au determinat că a avut loc o „posibilă compromitere a direcţiei râului, înainte de dispariţia cascadei”. Totuşi, experţii nu au putut determina cauza exactă deocamdată.

Există unele discrepanţe privind cât de natural a fost fenomenul sau dacă a fost provocat de construirea unei hidrocentrale în apropiere de râu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente