Până în prezent, în Moldova au fost înregistrate 231 de cazuri confirmate de COVID-19. Dintre cele 32 de cazuri confirmate ieri, 28 martie, 14 sunt lucrători medicali, inclusiv patru angajați ai unui laborator privat.

Ieri, 28 martie, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 32 de cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care două cazuri sunt de import (Marea Britanie și România) și 30 de cazuri sunt cu transmitere locală (Chișinău, Ștefan Vodă, Soroca, Anenii Noi, Ialoveni, Cahul, Hâncești).

Amintim că până în prezent, pe teritoriul țării au fost înregistrate 231 de cazuri pozitive de COVID-19, dintre care 11 persoane tratate și două decese din cauza noului virus.

Ministerul Sănătății recomandă cetățenilor:

# Stați acasă! Evitați la maximum posibil locurile publice;
# Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minimum 1 m;
# Celor care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au intrat în contact cu o persoană infectată: autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de tei ori pe zi;
# Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
# Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
# La primele simptome de boală, precum tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

În Moldova a fost lansată o platformă care îți arată în timp real evoluția numărului de cazuri în țară, care include și o hartă interactivă cu repartizarea cazurilor pe regiuni, dar și pe segmente de vârstă. Vezi AICI harta.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.