Mandatul lui Ștefan Gațcan a fost validat de Curtea Constituțională. Prin urmare, acesta va lua locul lui Alexandru Botnari în Parlamentul Republicii Moldova, devenind astfel deputat din partea fracțiunii PSRM.

Prin aceeași hotărâre, curtea a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, din data de 15 martie 2020.

Potrivit președintelui curții, Vladimir Țurcan, prezenta hotărâre se transmite parlamentului și Comisiei Electorale Centrale. Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Aceasta intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

La scrutinul din 15 martie 2020 au participat aproximativ 14 400 de votanți, rata de participare constituind 23,33 %. După procesarea tuturor proceselor-verbale, Ștefan Gațcan a acumulat 5 539 de voturi.

Amintim că deputatul democrat Alexandru Botnari a depus cererea de demisie din funcția de deputat, întrucât acesta a fost ales primar al orașului Hâncești. În cele din urmă, politicianul a ales să devină primar după ce aproape un an a fost deputat.