Alexandru Botnari părăsește parlamentul și revine la Primăria Hâncești

ff1741b4-b1a6-4ee0-8457-ae8992eebba0

Deputatul democrat Alexandru Botnari a depus cererea de demisie din funcția de deputat, întrucât acesta a fost ales primar al orașului Hâncești. În cele din urmă, politicianul a ales să devină primar după ce aproape un an a fost deputat.

„Mă retrag din politică. Când voi reveni înapoi nu pot să vă spun. Lucrurile în politică trebuie să se schimbe mult mai mult”, a declarat Botnari și a adăugat că admite că, peste câțiva ani, ar putea reveni în politică, scrie UNIMEDIA.

„Este o decizie a mea de mai demult. S-au adunat mai multe întrebări la care nu am avut răspunsuri”, a mai menționat Botnari privind decizia de a părăsi PD.

Alexandru Botnari a fost primar de Hâncești timp de patru mandate, iar la alegerile locale 2019 a câștigat al cincilea mandat. „Mă întorc în funcția de primar al municipiului Hâncești. Le mulțumesc colegilor de parlament care m-au susținut.”

În circumscripția nr. 38 urmează să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, după ce Botnari, ales deputat în parlament în această circumscripție, a anunțat că își depune mandatul și revine la Primăria Hâncești.

Alexandru Botnari a câștigat alegerile locale din orașul Hâncești. Democratul l-a învins pe contracandidatul său cu o diferență de 5 %. Astfel, Botnari a acumulat 52,86 %, iar Marcel Petrușan, din partea Blocului ACUM, a acumulat 47,14 %.

Vă amintim că, tot astăzi, un alt deputat democrat – Constantin Botnari – a depus cererea de demisie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente