Renato Usatîi ar putea oferi casa lui de vară studenților blocați la Moscova. „Vor locui acolo câteva luni”

collage

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat într-un live pe Facebook că a găsit o soluție cum ar putea să-i ajute pe studenții moldoveni care studiază la MGIMO, în capitala Rusiei. Cu câteva zile în urmă, ei au anunțat că nu vor avea unde să trăiască, întrucât căminele universității vor fi închise din cauza virusului COVID-19.

„Am vorbit ieri cu studenții din Moscova care studiază la MGIMO și le-am zis că în această situație excepțională le voi oferi casa mea de vară. Acolo vor putea locui o lună, două sau trei. Studenții sunt viitorul țării noastre. Strigăm ca diaspora să se întoarcă acasă, iar când oamenii noștri se confruntă cu probleme peste hotare, îi lăsăm în voia sorții”, a declarat Renato Usatîi.

Vă amintim că pe 16 martie, studenții MGIMO, cazați în cămine, au fost informați despre necesitatea de a le elibera până la data de 20 martie. Frontierele Republicii Moldova au fost închise la ora 0.0. Biletele la ultimele zboruri spre casă au fost vândute înainte ca majoritatea studenților să reușească să întreprindă ceva.

„Guvernul Republicii Moldova este incapabil să asigure transportul studenților acasă. În cazul sistării activității organizațiilor financiare, ei riscă să rămână fără bani”, se arată într-o adresare video a uneia dintre studenți, Daria Staraia.

„Într-o astfel de situație, circumstanțele ne împiedică să ajungem acasă. Administrația MGIMO este gata să prelungească durata cazării, însă situația suferă schimbări în fiecare clipă. Riscăm să fim blocați departe de patria noastră, Republica Moldova. Întrebare: de ce Guvernul Republicii Moldova nu acționează? Mă adresez președintelui Republicii Moldova, cu solicitarea de a asigura transportul studenților acasă, întrucât nimeni nu poate anticipa dezvoltarea ulterioară a situației.”


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente