Ministra sănătății, muncii și protecției sociale: „Toate manifestările vor fi anulate”

viorica dumbrăveanu

În această dimineață, în cadrul unui briefing de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că în cadrul punctului focal s-a decis anularea tuturor manifestărilor în masă.

„Toate manifestările în masă vor fi anulate. Am inițiat un dialog și cu reprezentanții tuturor cultelor religioase. Vrem să coordonăm cu culturile bisericești să fie mesagerii anunțului conducerii în ceea ce ține de regulile de răspândire, măsuri de precauție de care trebuie de ținut cont, în contextul coronavirsului. S-a luat decizia de a fortifica punctele de trecere a frontierei cu personal medical”, a menționat ministra.

În acest context, s-a luat decizia de închidere a Festivalului Mărțișor, a activităților culturale din cadrul teatrelor, muzeelor, expoziția Moldexpo, concursuri sportive etc. „Trebuie să mergem la măsuri mai drastice, sperăm să fie înțelese de toți. Avem 12 cazuri suspecte în Moldova (10 adulți și doi copii)”, spune ministra.

Ieri, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, a fost susținut un proiect de decizie privind introducerea unor restricții de trafic aerian în raport cu cetățenii statelor afectate în mare măsură de coronavirus.

Prin urmare, s-a decis că operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea altor persoane cu altă cetățenie decât cea moldovenească, cu excepția apatrizilor și persoanelor cu domiciliu în Moldova. Restricția se extinde asupra pasagerilor străini veniți cu escală sau fără din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente