Femeia din Moldova, infectată cu coronavirus, este internată la Spitalul Republican

spital

Femeia infectată cu noul coronavirus, care a ajuns ieri în R. Moldova cu o cursă aeriană Milano-Chișinău, nu a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde au fost amenajate boxe speciale pentru astfel de bolnavi, dar la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”.

Angajații instituției medicale, care lucrează în secția în care a fost internată femeia, sunt indignați că pacienta a fost adusă aici și sunt supuși riscului atât ei, cât și alți pacienți care sunt internați, scrie TV8.

„Femeia diagnosticată cu COVID-19 a fost plasată la spitalul «Timofei Moșneaga», etajul 14, secția terapie intensivă, chirurgie sceptică, unde nu sunt condiții pentru așa bolnavi. În secție se află și alți pacienți care nu au coronavirus – ventilarea este comună –, iar personalul medical de acolo este foarte revoltat. Autoritățile promiteau că bolnavii cu COVID-19 vor fi plasați la spitalul de boli infecțioase”, se spune într-un mesaj trimis la adresa TV8.

Contactat telefonic, directorul Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, a confirmat că femeia se află în instituția medicală pe care o conduce, dar dă asigurări că situația este ținută sub control, femeia se simte mai bine și nu există niciun risc pentru personalul sau pacienții din secție, fiind luate măsurile necesare de securitate.

„Încă trei săptămâni în urmă, când am discutat situația la minister, s-a făcut un plan care instituție medicală și ce pacienți va prelua în caz de necesitate. Decizia de a aduce această femeie la noi a fost luată de reanimatologi, pentru că e obeză și cu diabet zaharat și erau riscuri, iar la noi e cel mai dotat spital. Acum starea ei e stabilă, respiră de sine stătător, vorbește.

Nimeni nu este în pericol. Avem costume de protecție, dezinfectanții necesari, care sunt pulverizați la fiecare jumătate de oră. Nu avem nicio problemă. Este utilaj, medicamente, tot este”, a spus directorul spitalului pentru TV8.

Anatol Ciubotaru afirmă că se așteaptă ca în spitalul pe care îl conduce să fie aduși cei mai mulți pacienți, dacă noul coronavirus se va răspândi în R. Moldova, pentru că Spitalul Republican „Timofei Moșneaga” este cel mai dotat din R. Moldova și va prelua bolnavii în stare mai gravă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente