(foto, video) Sportivii moldoveni care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo au apărut pe mai multe cărți poștale „Eu sunt Moldova!”

olimpiada tokyo
Foto: playtech.ro

Sportivii moldoveni care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo au apărut pe mai multe cărți poștale „Eu sunt Moldova!”. De curând, aceștia au participat la o sesiune foto, iar rezultatul îl vedeți mai jos.

# Nichita Anastasia

Nichita Anastasia este proaspătă campionă europeană și este în plină pregătire pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

# Zalina Petrivskaia

Zalina este una dintre cele mai strălucite reprezentante ale atletismului moldovenesc la proba de aruncare a ciocanului. O atletă de înaltă performanță, de „top 10” în lume (locul V la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 și locul IV la Campionatul Mondial din 2019 de la Doha, Qatar).

# Alexandra Mîrca

Alexandra va înregistra a doua participare la proba de tirul cu arcul în cadrul Jocurilor Olimpice, de această dată la ediția din 2020 de la Tokyo. Pentru a se califica, Alexandra a dat dovadă de caracter și putere excepțională de concentrare Mai mult, ea combină cu succes cariera de sportivă cu cea de mămică.

# Serghei Marghiev

Serghei Marghiev este sportivul căruia îi place să se autodepășească, pentru că știe să concureze cu sine însuși mai mult decât cu ceilalți. Sora sa Zalina consideră că mezinul familiei este cel mai talentat și are un pronunțat caracter de luptător. Zalina susține că Serghei a moștenit de la tata, antrenorul Soslan Marghiev, multe calități prețioase, precum ambiția și perseverența.

# Dimitriana Surdu

Puterea pasiunii pentru sportul său a ajutat-o pe Dimitriana să se califice la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020. Recent, sportiva a devenit campioană balcanică, înregistrând rezultatul de 18,11 metri. Este discipola lui Vadim Hranovschi, antrenor experimentat, care a participat la două edițiii ale Jocurilor Olimpice din Atena 2004 și Beijing 2008.

# Tatiana Salcuțan

Anul 2018 a fost unul crucial pentru Tatiana Salcuțan. Ea a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires. Acest rezultat, dar și multe altele din cariera Tatianei au fost posibile datorită voinței de fier și a capacități ide muncă ieșite din comun.

# Lilia Fisikovici

Lilia practică atletismul de la vârsta de 12 ani. Din 2015, a început să practice distanța de maraton. La JO din Rio 2016, Lilia Fisikovici a ocupat locul 27 din 157 de participante. În 2018, sportiva stabilește patru recorduri naționale la maraton și seminaraton. Participarea la prestigiosul maraton din Londra, cu rezultatul 2.27.26, i-a asigurat sportivei calificarea la Tokyo 2020.

Vedeți mai jos cum au avut loc pregătirile pentru ședința foto.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente