Încă un caz de coronavirus în România. Persoana infectată s-a întors din Italia

coronavirus-1-1024×771

Un bărbat de 47 de ani din Timişoara este a patra persoană infectată cu coronavirus în România. Bărbatul a călătorit în acelaşi avion cu femeia depistată pozitiv în februarie, care s-a întors din Italia.

„În această după-amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus COVID-19 în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timişoara, care a fost în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 şi care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia”, se arată în informare.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare fiind negative, scrie AGERPRES.

„Rezultatul probei recoltate în ziua de ieri (în cea de-a 12-a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus COVID-19”, susţine sursa citată.

Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

În curtea în care locuieşte bărbatul mai trăiesc alte două familii, faţă de care se vor lua măsurile de autoizolare, menţionează Grupul de Comunicare Strategică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente