Câștigă o bursă de studii în Wuhan, China. Cum poți aplica la program

default
Foto: default

Aplică pentru Programul de burse guvernamentale chineze 2020. Bursa guvernamentală chineză-Programul Universității Chineze este o bursă completă, înființată de Ministerul Educației pentru a sprijini universitățile chineze să atragă studenți internaționali în vederea efectuării studiilor superioare în China.

Universitatea Wuhan este una dintre universitățile de prestigiu, care este desemnată în acest program pentru a recruta studenți absolvenți pentru programe de master și doctorat.

Această bursă este doar pentru studenții absolvenți. Bursa se acordă pentru studenții de masterat pe o perioadă de cel mult trei ani sau pentru doctoranzi pe o perioadă de cel mult patru ani.

Durata bursei, care acoperă atât studiul major, cât și limba chineză/studiul pregătitor, este specificată în scrisoarea de admitere. Studenții cu burse se pot înregistra fie pentru un program de limbă chineză, fie pentru un program de limbă engleză, dacă este cazul.

Eligibilitate

# Cetățenie străină și sănătate bună.
# Studenții care solicită o diplomă de master trebuie să aibă vârsta sub 35 de ani și diplomă de licență.
# Candidații care solicită o diplomă de doctorat ar trebui să aibă vârsta sub 40 de ani și diplomă de master.
# Solicitanții de programe medii chineze ar trebui să aibă cel puțin certificatul HSK de nivel patru (testul de competență chinezesc) atunci când depun cereri. Solicitanții care îndeplinesc nivelul HSK cinci sau mai sus pot solicita direct studiul major, iar cei care nu au atins nivelul HSK cinci pot solicita să urmeze cursuri de pregătire în limba chineză timp de un an, apoi să treacă la studiile de licență după îndeplinirea cerinței.
# Solicitanții a căror limbă maternă este chineza sau au studiat anterior la o instituție unde limba de predare este chineza pot solicita renunțarea la test HSK pentru aprobarea ulterioară a Universității Wuhan.
# Solicitanții programelor de limbă engleză trebuie să trimită un raport de scor al testului de limbă engleză TOEFL (punctaj minim 80) sau IELTS (punctaj minim 5,5). Cei care nu pot oferi rezultatele testelor de engleză standard menționate mai sus, dar au studiat anterior la o instituție unde limba de predare este engleza vor participa la un test suplimentar oral sau scris de engleză organizat de Universitatea Wuhan.
# Solicitanții vorbitori nativi de limbă engleză pot fi scutiți de la furnizarea certificatului de competență de mai sus.
# Solicitanții programului de medicină clinică, absolvenți de limbă engleză, ar trebui să aibă un certificat HSK de nivel patru sau mai mare, iar acei solicitanți care nu au atins nivelul HSK de nivel patru pot solicita să urmeze cursuri de pregătire în limba chineză timp de un an, apoi să treacă la studiile de licență, îndeplinind cerința ulterior.

Pentru mai multe detalii despre documentele necesare, accesați acest link.

În cadrul acestei burse, studenții vor beneficia de învățământ gratuit, cazare gratuită, asigurare medicală, abonament la transport și o bursă de peste 3 000 RMB (6 000 MDL).

Persoanele interesate pot aplica AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente