(foto) Andreea și Roman Munteanu, originari din Republica Moldova, au obținut un dublu succes în cadrul întrecerilor la Taekwondo din Montreal

Familia-Munteanu

În cadrul întrecerilor la taekwondo WTF, versiunea olimpică, disputate la renumitul Complex olimpic „Claude Robillard” din Montreal, un dublu succes au obținut Andreea și Roman Munteanu, originari din Republica Moldova, stabiliți cu traiul împreună cu părinții în Canada.

Etapa inaugurală a concursului de selecție pentru candidații în lotul reprezentativ al provinciei Quebec la taekwondo WTF, versiunea olimpică, i-a reunit pe toți liderii probei din cea mai numeroasă provincie a Canadei.

Andreea Munteanu a evoluat cu succes la categoria 50 de kilograme, obținând victorii concludente în toate meciurile susținute. Este al doilea succes de proporții după cucerirea medaliei de argint, categoria 42 kg, în cadrul competiției polisportive „Jeux du Quebec 2017”.

În următorii trei ani, a avansat la categoria 50 de kilograme, complectându-și arsenalul tehnic cu noi procedee și combinații.

Fratele său Roman a consemnat și el progrese vizibile la categoria de vârstă și experiență tehnică. Deținător a trei medalii de aur cucerite în cadrul campionatelor Canadei printre cadeți, a crescut la propriu și la figurat.

Debutul la categoria 42 de kilograme, juniori, i-a adus medalia de argint, iar primele felicitări i-au adresat Adrian Munteanu, părintele tânărului performer, precum și Anthony Capello din Montreal, premiant al campionatului mondial la para-taekwondo candidat pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente