(foto) Un profesor de matematică din Chișinău și-a vopsit barba în albastru pentru a-și onora o promisiune față de elevi

alexleahu8

Alex Leahu este un tânăr profesor de matematică care predă la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău. Iar pentru a-și motiva elevii de clasa a VII-a, acesta le-a promis că își va vopsi barba în culoare albastră dacă mai mult de jumătate de clasă va obține note de 9 și 10 la test.

În liceul „Spiru Haret” sunt cinci clase de a-VII-a. Astfel, deoarece una dintre ele a reușit să obțină note de 9 și 10, Alex și-a vopsit barba în albastru.

„Deoarece e dificil să-ți vopsești undeva barba la Chișinău în culori mai neobișnuite, a trebuit să o fac cu o săptămână mai târziu decât le-am spus elevilor, deoarece am așteptat să vină culoarea.”

Partea interesantă a fost că unul dintre elevi lipsise vreo săptămână, a crezut inițial că nu a reușit să mă vadă cu barba albastră și a fost foarte bucuros când am venit așa la școală”, spune Alex Leahu.

„Vă stă bine, domnule profesor”, aceasta este replica cu care îl salută elevii pe Alex. Acesta mai spune că astfel apare un dialog între elevi și profesori, iar dacă promiți ceva elevilor, numaidecât trebuie să te ții de cuvânt, căci în caz contrar nu vor mai avea încredere.

Reamintim că în 2017, eleva lui Alex Leahu, Ana Kalinovski, de la liceul „B.P. Hasdeu” din Drochia, a reușit să obțină 10 pe linie la BAC, inclusiv la examenul de matematică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente