Organizația Mondială a Sănătății: un medicament creat de „Gilead Sciences” ar fi eficient la tratarea simptomelor coronavirusului

coronavirus-1-1024×771

Un medicament creat de firma de biotehnologie din America „Gilead Sciences” ar fi eficient la tratarea simptomelor coronavirusului. Un anunț în acest sens a fost făcut de Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținute la Beijing.

Oficialii de la OMS au spus că studiile clinice cu Remdesivir asupra oamenilor sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni, transmite digi24.ro.

„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținute la Beijing.

Compania americană Gilead Sciences a confirmat că deja colaborează cu autoritățile medicale din China în cadrul a două studii clinice cu pacienți infecați cu COVID-19, numele oficial al acestei tulpini de coronavirus.

„Cele două studii – unul asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției – acceptă momentan înscrierea participanților și anticipăm apariția primelor rezultate în aprilie”, a afirmat un purtător de cuvânt de la Gilead Sciences.

Compania de biotehnologie a mai declarat la începutul acestei luni că lucrează îndeaproape cu autoritățile din China pentru a afla dacă Remdesivir, un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola, ar putea combate simptomele coronavirusului.

Totodată, compania a mai spus, în urmă cu câteva săptămâni, că Remdesivir a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), două virusuri similare cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente