(doc) Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție privind construcția unei biserici pe teritoriul unei grădinițe din Chișinău: „Încetați a ponegri Biserica”

mitropolia
Foto: deschide.md

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție privind scandalul legat de biserica de pe teritoriul Grădiniței nr. 150. Potrivit mitropoliei, de ceva timp aceasta este supusă unei ponegriri în sursele mass-media, legate de construirea bisericii cu hramul „Sf. Stelian, Ocrotitorul copiilor” de pe teritoriul Grădiniței nr. 150 din sectorul Râşcani al Capitalei.

„Procesul de construcție al edificiului a pornit în bază legală, fiind autorizat de către organele competente în data de 29 februarie 2016. În acest sens, atașăm mai jos toate actele care confirmă și susțin acest fapt. Pe lângă această biserică închinată copiilor urmează să activeze un Centru de educație moral-spirituală și o bibliotecă cu literatură creștin-ortodoxă pentru copii și școlari”, se arată într-un comunicat al mitropoliei.

Mai mult, în comunicat se menționează că terenul de joacă nu a fost ocupat abuziv, ci conform normelor legale, iar spre finalul lucrărilor de construcție pe lângă edificiul ecleziastic va fi amenajat un teren de joacă modern cu o terasă destinată activităților copiilor.

„Ne adresăm grupului minoritar de cetățeni care cu înverșunare se opun construcției: Aveți frică de Dumnezeu! Încetați a ponegri Biserica! Nu vă opuneți edificării unei lucrări unice de educație moral-spirituală a copiilor. Nu instigați la ură și discordie”, se arată în comunicat.

Amintim că în 2018 mai mulți părinți s-au plâns precum că o biserică ar fi construită ilegal pe teritoriul Grădiniței nr. 150 din sectorul Râșcani al Capitalei.

Adițional, la comunicat au fost atașate și câteva documente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente