Miliardarul rus Andrei Goncearenko renunță la acțiunile de la Aeroportul Internațional Chișinău. „Intențiile mele și-au pierdut relevanța”

goncharenko

Miliardarul rus Andrei Goncearenko a anunțat că renunță la 95 % dintre acțiunile deținute în cadrul „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

„În decembrie 2019, am primit oferta de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța. Până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite. Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, se arată într-o declarație oficială a lui Goncearenko.

Andrei Goncearenko și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova prin programul „Cetățenie prin investiție”. Actele au fost depuse în luna iunie. În lista pentru verificări au fost incluse mai multe rude ale omului de afaceri: două persoane în etate, probabil părinții businessmanului, o femeie de 36 de ani, care ar fi soția acestuia și o minoră.

De asemenea, în dosar sunt indicate câteva companii afiliate lui Andrei Goncearenko, despre activitatea cărora urmează să se documenteze autoritățile de la noi, pentru a stabili dacă acestea nu prezintă careva riscuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente