Vicepreședintele parlamentului Mihai Popșoi a organizat o conferință de presă legată de prestația lui Igor Dodon la APCE.

„Prestația domnului președinte Dodon în cadrul acelui forum important s-a soldat, de fapt, la minciuni perfide și irosirea banilor publici. Domnul Dodon a fost cu un întreg alai guvernamental de asistenți, jurnaliști, bodyguarzi, vreo 15 oameni. Banii cheltuiți pentru această călătorie sunt irosiți, pentru că rezultatele acestei vizite sunt nu doar incerte, dar și inexistente. A fost o vizită turistică, așa cum ne-am obișnuit, dar cu cheltuieli foarte mari”, a spus vicepreședintele parlamentului.

„Principala minciună pe care a promovat-o a domnul Dodon la Strasbourg  a fost că dumnealui este un mare apărător al drepturilor omului și a egalității de gen. Doamna secretară generală a Consiliului Europei, doamna Burić, a lăudat Republica Moldova privind ratificarea Convenției de la Istanbul. Igor Dodon a spus că acea convenție a ajuns în parlament, dar nu e adevărat”, a conchis Mihai Popșoi.

Vă amintim că la sfârșit de luna ianuarie, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a participat o delegație parlamentară compusă din vicepreședinții parlamentului Vlad Batrîncea, președintele delegației, și Mihail Popșoi, membru al delegației, precum și Liviu Vovc – secretarul Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Gaik Vartanean – membrul Comisiei politică externă și integrare europeană, Andrian Candu – membrul Comisiei juridice, numiri și imunități. De asemenea, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la sesiunea de iarnă a APCE unde a ținut un discurs de la tribuna forului european.