China are nevoie urgentă de măști medicale și alte echipamente de protecție, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 17 mii, iar 361 de oameni au murit, a declarat luni o reprezentantă a Ministerului de Externe de la Beijing, potrivit site-ului The Guardian.

„China are în prezent nevoie urgentă de măști medicale, costume și ochelari de protecție”, a declarat purtătoarea de cuvânt al MAE chinez, Hua Chunying, potrivit Mediafax.

Țara produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei, însă panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populația Chinei să-și facă stocuri de măști chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecție este foarte ridicată.

Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că Japonia, Coreea de Sud, Ungaria și Kazakhstan au donat echipamente și produse medicale.

De asemenea, Tian Yulong, un reprezentant al Ministerului Industriei, a anunțat luni că au fost luate măsuri pentru a importa măști din Europa, Japonia și Statele Unite.

Pe lângă provincia Hubei, epicentrul epidemiei, unde locuiesc peste 50 de milioane de oameni, în alte câteva regiuni și orașe din China este obligatorie purtarea de măști medicale în spațiile publice în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

Printre regiunile vizate de această măsură se numără Guangdong – cea mai populată provincie din China –, Sichuan, Jiangxi, Liaoning și orașul Nanjing, cu o populație totală de peste 300 de milioane de persoane.