(video) Mihail Stratulat: „Prea multă panică în jurul coronavirusului, rujeola prezintă un mai mare pericol pentru cetățenii noștri”

Stratulat

Medicul pediatru Mihai Stratulat a vorbit în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4 despre cât de periculos este noul virus coronavirus pentru Republica Moldova. Acesta a mai declarat că virusul nu poate fi transmis prin intermediul coletelor care vin din China.

„Coronavirus este un virus ca și multe alte virusuri. Acest virus se transmite preponderent de la animal la animal și de la animal la om. Părerea mea este că se face prea multă panică în jurul acestui virus. În China, unde e focarul, înțeleg de ce e panică, dar nu înțeleg de ce este această panică la noi. De exemplu rujeola este mai contagioasă decât coronavirusul și prezintă un mai mare pericol pentru cetățenii noștri. Dacă se pun controale la aeroport sau la trecerile de frontieră, cred că este suficient. Referitor la faptul că virusul poate fi transmis prin intermediul coletelor care vin din China: virusul în mediul ambiant supraviețuiește cel mult două ore”, a menționat Mihail Stratulat în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente