Moldova – o nouă sursă de inspirație pentru turiștii din Țările Nordice. Oferta țării noastre a fost prezentată la cel mai mare târg scandinav

matka_riviera_nayarit2
Foto: blog.rivieranayarit.com

Noi reușite în promovarea ofertei turistice a Republicii Moldova pe plan internațional. La începutul acestui an, țara noastră a participat, în premieră, cu un stand propriu la cel mai mare târg de specialitate din peninsula scandinavă – „MATKA 2020 Nordic Travel Fair”, din Helsinki, Finlanda.

Evenimentul atrage anual peste 50 de mii de vizitatori, care sunt în căutare de produse și servicii turistice de clasă premium, cu accent pe turism experimental, cultural, gastronomic, de aventură ușoară, dar și pe sustenabilitate. Iar pentru a-i convinge pe potențialii turiști că oferta turistică a Moldovei răspunde cerințelor turistului modern, vizitatorii târgului au fost invitați să ia parte la sesiuni de proiecții video și tururi virtuale 360º.

Participarea țării noastre la „MATKA 2020 Nordic Travel Fair” se înscrie în planul anual de acțiuni elaborat de Agenția de Investiții (AI), care susține dezvoltarea turismului din Moldova și a produselor turistice cu valoare adăugată, inclusiv prin prezența la cele mai mari expoziții de profil din lume.

La „MATKA 2020 Nordic Travel Fair” au participat mai mulți reprezentanți ai sectorului turismului din țară, printre care se numără: Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), agențiile „Tatrabis”, „Visit Moldova – Incoming Tourism”, „GoAdventure Moldova”, „Winetours Moldova” și vinăria „Asconi”.

Țările scandinave sunt o piață importantă pentru promovarea ofertei turistice a țării noastre, inclusiv datorită faptului că au cel mai înalt PIB pe cap de locuitor și se bucură de cinci săptămâni de vacanță pe parcursul unui an. Statisticile arată că în 2019 a fost înregistrată o creștere a numărului de turiști din segmentul de vârstă 20-64 de ani, care sunt în căutare de experiențe autentice și destinații turistice necunoscute. De asemenea, țările din peninsula scandinavă au generat doar pe parcursul anului trecut o creștere extensivă a turismului emițător cu o valoare de peste 63 de miliarde de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente