Ministra sănătății: „În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus până în prezent”

Coronavirus-e1579670198616

În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus de tip nou până în prezent. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței lărgite a Comisiei pentru situații excepționale și urgențe de sănătate publică.

Potrivit ministrei, instituțiile medico-sanitare dispun de medicamentele necesare pentru a administra pacienților tratament împotriva gripei și infecțiilor respiratorii acute, iar la necesitate vor fi reprofilate suplimentar unele secții, transmite IPN.md.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) va monitoriza situația și va conlucra cu laboratoarele de referință din regiune în cazuri suspecte de infecție cu coronavirus de tip nou.

Ministra spune că toate autoritățile competente au întreprins măsurile de precauție atât pentru angajați, cât și pentru cetățenii care traversează punctele de frontieră. Sunt elaborate materiale informative privind recomandările OMS în timpul călătoriilor, care vor fi distribuite populației care revine sau pleacă din țară.

Amintim că trei muzicieni din Moldova au fost într-un turneu de 50 de zile în China. Aceștia au evoluat în Wuhan, zonă unde este focar de coronavirus. Aceștia au participat alături de alți muzicieni din România. Muzicienii moldoveni au fost trimiși acasă în carantină.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente