Suportul unui adult reduce probabilitatea morții prin suicid cu 40 % în rândul adolescenților LGBTQ

bottom-1024×659-960×560

Peste 1,8 milioane de tineri LGBTQ, cu vârstele cuprinse între 13 și 24 de ani din toată lumea, mor prin suicid în fiecare an, dintre care 1,2 milioane de tineri au vârstele cuprinse între 13 și 18 ani. În acest caz, orice adult care manifestă sprijin pentru acești tineri poate reduce probabilitatea de moarte prin suicid cu până la 40 %.

Câteva rapoarte prezentate de Trevor Project scoate în evidență importanța unei voci adulte în vederea susținerii și sprijinului afectiv în viața tinerilor LGBTQ. Doar faptul că cel puțin un adult acceptă în viața lor un tânăr LGBTQ reduce șansa unei tentative de moarte prin suicid cu până la 40 %.

În timp ce studiile anterioare s-au concentrat asupra importanței părinților care își acceptă copiii LGBTQ, acest nou raport merge mai departe, descoperind că orice adult (din afara familiei) poate contribui semnificativ la salvarea vieților tinerilor LGBTQ.

Din numărul total de 25 896 de tineri incluși în eșantionul final, doar 20 202 de tineri și-au dezvăluit orientarea sexuală unui membru al familiei, unui profesor, unui consilier de orientare profesională sau unui medic.

Ulterior, aceștia au fost întrebați cât de mult au fost acceptați de către cei adulți. Acest lucru a fost apoi comparat cu tentativele de moarte prin suicid sau ideea de moarte prin suicid ale aceluiași subiect din ultimul an.

Rezultatele au arătat că peste 27 % dintre tinerii LGBTQ care au declarat că nu au avut susținere din partea unui un adult în urma coming out-ului, au raportat o tentativă mai mare de moarte prin suicid, comparativ cu doar 17 % în rândul celor care au fost acceptați de adulți.

www.thetrevorproject.org

Potrivit proiectului Trevor, moartea prin suicid reprezintă a doua cauză principală de deces în rândul tinerilor, iar tinerii LGBTQ sunt de patru ori mai predispuși să planifice și să încerce moartea prin suicid decât tinerii non-LGBTQ.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente