Irina Nicula este o tânără de 22 de ani, originară din orașul Strășeni. După ce a absolvit liceul, a mers la studii peste Prut. Acolo a făcut o facultate de sociologie și psihologie. În anul trei de facultate a câștigat un grant european și a reușit să deschidă un local la Timișoara.

Chiar dacă la universitate studia sociologia, a depus dosarul pentru a participa la cursuri de antreprenoriat. Astfel, a ajuns să facă parte dintr-un proiect de start-up-uri. A trecut de toate etapele, a făcut cercetări pe piața Timișoarei, a scris schița planului de afaceri și într-un final s-a regăsit în lista celor 35 de câștigători (dintre 300 de participanți).

Irina a deschis o ceainărie cu tematică artistică – spațiul cosmic în imagini 3D –, pe care a numit-o „Shaman Teahouse”.

„Shaman Teahouse este un spațiu intim cu muzică instrumentală relaxantă și luminozitate scăzută, astfel permițând ca pereții localului să evidențieze picturile cosmosului în 3D. Grupul meu țintă sunt studenții. Am vorbit cu toate organizațiile de studenți pentru a organiza evenimente împreună. Scaunele sunt confecționate din paleți, ceea ce ne permite sa mutăm scaunele după necesitatea și placul clienților. Shaman Teahouse este localul care susține ținerii, ONG-urile și arta.”

Nu este ușor, dar este posibil. Irina ne-a povestit că este important să știi cine sunt clienții tăi și ce vrei să le oferi, pentru a obține un succes.

„Acum sunt la etapa în care oamenii se declară satisfăcuți de atmosferă și calitatea produselor, iar acest lucru doar îmi întărește dorințele de a continua indiferent de câtă birocrație mă înconjoară.”

Tânăra planifică să extindă localul și să implice și mai mult studenții în afacerea sa. „Vreau sa creez o comunitate care să dezvolte conceptul ieșirii în oraș cu prietenii în locuri relaxante, intime, spirituale și nonconformiste.”