Canal pe Telegram și ascunzișuri în apropierea școlilor. Un grup din Chișinău care comercializa droguri a fost deconspirat de oamenii legii

ALT TAG
Foto: simbol

Un grup din Chișinău care comercializa droguri a fost deconspirat de către ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, procurorii PCCOCS și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”.

Grupul era specializat în producerea, contrabanda și circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP. Membrii grupului au creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram și au atribuit rolul de administrator unui membru al grupării cu cunoștințe în domeniul IT.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a patru luni, perioadă în care polițiștii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină. În rezultatul acțiunilor întreprinse au fost reținute patru persoane din Chișinău, printre care un minor cu vârsta de 17 ani, o femeie în vârstă de 23 de ani și doi bărbați de 22 și respectiv 29 de ani.

Drogurile erau ascunse în ascunzișuri alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului care administra totul de la distanță.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanelor documentate, polițiștii au depistat și ridicat peste 100 de grame de droguri de tip PVP, 51 de grame de amfetamină, mai multe doze de marijuana, peste 500 de pachețele de tip zip-lock destinate ambalării drogurilor, un cântar electronic la scară mică, mai multe carduri bancare, telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.

Valoarea totală a drogurilor se ridică la peste 150 de mii de lei. Astfel, un gram de PVP era vândut cu 600-800 de lei, unul de amfetamină costa 1 000 de lei, iar un gram de marijuana valora 300 de lei.

Două persoane au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar alte două, printre care minorul, se cercetează în stare de libertate.

Dacă vinovăția va fi demonstrată, suspecții riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente