Artistul Cătălin Josan a lansat o petiție prin care solicită Primăriei municipiul Chișinău redenumirea unui bulevard din capitală în numele lui Ștefan Petrache. Petiția poate fi semnată online și a adunat abia peste 100 de semnături.

„Nimic nu poate înlocui golul pe care îl lasă, însă puținul pe care îl putem face este să-i onorăm amintirea prin a-i dedica o arteră principală a capitalei”, scrie Cătălin Josan.

Petiția poate fi semnată AICI.

Amintim că, Ștefan Petrache, solistul formației „Noroc”, a decedat în seara de 13 ianuarie. Artistul avea 70 de ani.

Ștefan Petrache a fost un interpret de muzică ușoară și artist emerit din Republica Moldova. A fost solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”. Între anii 1988 și 1990, Ștefan Petrache a activat ca solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău.

În 1986, Ștefan Petrache devine artist emerit. A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: „Eu vin”, „Adevăruri”, „Și dacă ramuri bat în geam”, „În august”, „Chemarea casei părintești”.

Din 2009, Ștefan Petrache suferea de diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul. Boala și stresul au provocat o formă gravă de neurodermită.