Ai participat vreodată la proiecte finanțate de Uniunea Europeană? Dacă nu, atunci e timpul să treci la un alt nivel și anume să fii membru/-ă al/a rețelei #EU4Youth Alumni, creată de către Uniunea Europeană pentru tinerii din țările Parteneriatului Estic.

Poți participa la acest proiect dacă:
# ești cetățean/-ă al/a Republicii Moldova;
# ai vârsta 18+;
# ai participat sau ai coordonat un proiect în cadrul uneia dintre inițiativele finanțate de UE, precum: Erasmus + Tineret (training, schimb de tineret, vizită de studiu etc.), EVS sau Corpul European de Solidaritate, Young European Ambassdors, EU4Youth, Civil Society Fellowships;
# ești dispus/-ă să dedici timp și eforturi pentru a sprijini în mod voluntar activitățile Rețelei Alumni EU4Youth în comunitatea ta pentru o perioadă de 10 luni.

Ce presupune a fi membru al rețelei EU4Youth Alumni?

# Vei participa la un curs de formare cu durata de șase zile în scopul îmbunătățirii competențelor-cheie ale lucrătorilor de tineret în baza principiilor lucrului de tineret și a educație nonformale.

# Vei primi asistență de mentorat din partea unui lucrător de tineret profesionist pentru o perioadă de nouă luni. Mentorul va susține Alumni în procesul lor de învățare, în proiectarea și implementarea evenimentelor educaționale pentru grupurile defavorizate.

# Vei dezvolta inițiative de formare și informare a grupurilor de tineri dezavantajați, care vor fi finanțate în formă de Micro Grant, la care vei primi și suport organizațional și mentorat.

Timpul acordat implementării inițiativelor este de cel puțin o zi (aproximativ patru ore) pe săptămână.

Participanții vor avea prestații la evaluarea finală, în cadrul căreia se vor împărtăși rezultatele obținute, lecțiile învățate și experiența acumulată.

Data limită pentru înscriere este 19 ianuarie. Toți candidații vor fi informați despre rezultatele selecției până la sfârșitul lunii ianuarie.

Mai multe informații puteți accesa aici.