(foto) AVIA-INVEST, cu gândul la cei care sunt mai triști decât noi! Donații pentru șase copii orfani și pentru o mamă cu patru fetițe

copiif3

Compania AVIA-INVEST, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, le-a făcut mai calde și mai fericite sărbătorile de iarnă celor șase copii de la Casa de Copii de Tip Familial din Basarabeasca și unei mame cu patru fetițe.

AVIA-INVEST a decis să se implice cu donații în cele două acțiuni de caritate, după ce prezentatoarea TV, Lilu, a descris pe rețelele de socializare situația a șase copii de la Casa de Copii de Tip Familial din Basarabeasca, iar Asociația „Copil, Comunitate, Familie” (CCF Moldova) a relatat despre istoria tristă a doamnei Liuba, mamă a patru fetițe, dintre care una a fost diagnosticată cu cancer.

Acum un an, chiar în seara de Crăciun, doamna Liuba a fost dată afară din casă împreună cu cele patru fetițe ale ei. După ce soțul femeii a murit în condiții suspecte la locul de muncă, frații bărbatului au alungat-o din casa părinților, acolo unde a locuit mai bine de zece ani. Rămasă pe drumuri cu patru fetițe, dintre care una suferă de cancer, femeia s-a mutat la Nisporeni, unde a închiriat un apartament și s-a angajat ca bucătăreasă la liceul din oraș. Situația familiei s-a agravat și mai mult după ce s-a îmbolnăvit și ea. Acum nu poate munci, unicul venit fiind cei 1 300 de lei primiți de la stat.

În ajunul Crăciunului, CCF Moldova și Lilu au vizitat-o pe doamna Liuba și, grație donației AVIA-INVEST, i-au oferit femeii un ajutor financiar pentru tratament, le-au adus dulciuri și cadouri celor patru fetițe, dar și saci cu peleți, ca să le fie cald la iarnă.

AVIA-INVEST a susținut și campania socială pentru șase copii orfani din Casa de Copii de Tip Familial din Basarabeasca, după ce Lilu a relatat-o pe rețelele de socializare. Prezentatoarea scria despre cei șase copii, dintre care trei suferă de enurezis. Aceștia aveau nevoie de trei aparate speciale, al căror preț este de 100 de euro fiecare și care puteau fi găsite în Italia sau Polonia.

Familia Butuc avea nevoie și de un pătuț, dar și de scutece pentru băiețelul de un anișor care urma să fie adus din orfelinat. Pătuțul și scutecele pentru copilul cel mai mic, dulciurile, cadourile pentru cei șase copii și cele trei aparate pipi-stop au ajuns la destinație în preajma Crăciunului. Toate acestea au fost procurate din donația făcută de Aeroportul Internațional Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente