Ai idei cum să dezvolți capitalul uman regional și a antreprenoriatului? Poți câștiga o investiție de până la 25 de mii de dolari

oo

Cum soluționăm deficitul forței de muncă în IT? Investind în inițiativele sectorului privat pentru dezvoltarea soluțiilor de atragere și educare a viitorilor profesioniști în domeniu, dar și a antreprenoriatului la nivel regional. O inițiativă în acest sens a fost lansată de proiectul „Tekwill” și vine să reconfirme unul dintre angajamentele sale strategice – de a contribui la majorarea numărului de specialiști, creșterea calității capitalului uman și progresul industriei IT în general.

Suportul financiar de până la 25 de mii de dolari este disponibil companiilor din domeniul IT pentru promovarea și încurajarea inițiativelor din sectorul privat, acoperind maximum 50 % din întregul cost al inițiativei. De acest suport vor beneficia cei care vor demonstra că inițiativele lor sunt viabile, cu impact asupra pieței (inclusiv la nivel regional) în special în stimularea creșterii numărului și calității forței de muncă, precum și că au un potențial adecvat al echipei de implementare.

Ana Chirița, director al Proiectului „Tekwill”: „O piață a muncii competitivă are nevoie de profesioniști bine pregătiți, cu abilități practice adaptate realităților zilei. Considerăm că pregătirea forței de muncă și adaptarea ei la necesitățile curente este o responsabilitate comună. Iată de ce în cadrul Tekwill încurajează sectorul privat să se implice în dezvoltarea capitalului uman regional și implementarea inițiativelor antreprenoriale cu potențial de dezvoltare a domeniului TIC, după modelul de cofinanțare. Suntem convinși că un astfel de suport oferit mediului privat va contribui la realizarea obiectivelor proiectului – mai multe resurse umane bine pregătite în domeniu și o piață regională competitivă, cu investiții locale ale companiilor din domeniul IT.”

Cine poate solicita finanțare?

# Companiile private din Moldova sau cele internaționale care activează pe piața locală de cel puțin un an până în momentul aplicării la concurs.

# Instituții private care activează în domeniul ICT, se află sub jurisdicția Republicii Moldova și nu au fost penalizate pentru crime economice sau activități conexe.

Care este procesul de depunere a dosarelor?

# Suportul financiar este oferit prin concurs deschis. Câștigătorii vor fi desemnați în baza următoarelor principii: transparență, echidistanță, utilitate publică și utilizare rațională a fondurilor.

Concursul cuprinde două etape:

# evaluarea conceptului/ideii;

# evaluarea soluției/programului.

Doar participanții care vor fi evaluați pozitiv în cadrul primei etape vor fi eligibili pentru cea de a doua etapă și vor fi invitați să completeze dosarul final pentru concurs.

Pentru a oferi mai multe detalii doritorilor de a participa în cadrul concursului și a beneficia de suport, echipa Tekwill va organiza o „Sesiune de orientare” în data de 12 decembrie 2019, ora 15.00 la Tekwill, sala Front-end.

Solicitanții pot depune cererea de intenție și prezentarea conceptului până la data de 16 decembrie 2019 (inclusiv), printr-un e-mail expediat către [email protected] și cc [email protected].

Ofertele pe suport de hârtie pot fi expediate până cel târziu pe 16 decembrie 2019, ora 17.00, la următoarea adresă:

„Chișinău, str. Studenților, nr. 9/11

În atenția doamnei Ana Chirița

Director Proiect «Tekwill»”.

Întrebările sau neclaritățile cu privire la cerințele/detaliile tehnice sau administrative pot fi transmise până în data de 11 decembrie 2019, ora locală a orașului Chișinău, prin e-mail la adresa [email protected]. Întrebările trebuie depuse în scris; apelurile telefonice nu vor fi acceptate.

Informația completă despre inițiativă o puteți afla accesând linkul.

„Inițiativa de încurajare a implicării sectorului privat” este dezvoltată în cadrul Proiectului „Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. „Tekwill” a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile actuale de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național. Obiectivul de bază a proiectului „Tekwill”, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale membrilor societății, dar și a potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ superior, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente