Rock’n Roll în bibliotecă pentru un mediu mai curat. The Wax Road te invită la un concert gratuit

Afis_Rock’n’Biblioteca (1)

Pe 15 decembrie, la sediul central al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” va avea loc un concert Unplugged gratuit, susținut de trupa de alt rock’n’roll The Wax Road. Evenimentul are drept scop colectarea fondurilor pentru o organizație de protecție a mediului, care va face o serie de traininguri despre sortarea corectă a deșeurilor.

Ideea și inițiativa de organizare a unei astfel de seri îi aparține reprezentantei The Wax Road – Liuba Florica și directoarei sediului central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” – Maria Pilchin. Drept inspirație a servit ultimul videoclip al trupei, intitulat „Things May Change”, care abordează probleme sociale și probleme legate de mediu, existente la moment pe întreaga planetă. Astfel, cauza evenimentului constă în colectarea fondurilor ce vor fi donate către compania de sortare și reciclare ABS Recycling Moldova, pentru organizarea unor lecții educaționale în școli și universități în ceea ce privește sortarea corectă a gunoiului.

În special, pentru acest eveniment, The Wax Road pregătește un concert diferit, deoarece piesele vor fi interpretate într-o manieră mai acustică. Trupa acum se află la finalul turneului european 21st Century Drama, care vine în susținerea acțiunilor globale pentru apărarea mediului. Țările în care au reușit deja să cânte sunt: România, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, iar acum ajung și la Chișinău.

Printre partenerii evenimentului se numără și POT Music, care va asigura utilajul necesar pentru sonorizare și Idea.md, ce va instala lumini pentru a crea o atmosferă călduroasă și relaxantă. La fel, în timpul concertului, vinăria Basavin va servi persoanele prezente cu vin din pahare de sticlă, iar apa minerală Dorna va pune la dispoziție apă potabilă în sticle reciclabile. Nu în ultimul rând, momentele frumoase vor fi captate în poze de către Nadya Glo și filmate de către Daniel Leahovcenco.

Pentru a încuraja oamenii să doneze, va fi organizată o tombolă unde câțiva dintre parteneri, precum editura ARC, librăria Cărturești, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Basavin, dar și invitații serii The Wax Road, vor oferi cadouri.

Evenimentul va avea loc pe 15 decembrie, în sediul central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148, și va începe la ora 18.00.

Reamintim că intrarea la eveniment este gratuită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente