Reacția Maiei Sandu după eliberarea lui Vlad Filat din penitenciar: „Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare”

Maia-Sandu-3

Fosta prim-ministră Maia Sandu a venit cu o reacție după ce fostul lider PLDM, Vlad Filat, a fost eliberat din închisoare. Aceasta menționează că guvernul Sandu nu are nimic în comun cu această decizie și a adus învinuiri la adresa președintelui.

„Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare. Să fie foarte clar – guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie. Hotărârea «vestitei» judecătorii Ciocana de eliberare a lui Filat ridică mari semne de întrebare, ca și multe alte hotărâri adoptate de justiția din Republica Moldova.

Acuzațiile lui Dodon la adresa echipei mele sunt aberante, iar complicitatea Penitenciarului Nr. 13, care prezintă o hârtie datată cu ziua demiterii guvernului, este o făcătură grosolană. Dodon este cel care controlează judecătorii și protejează corupții. Guvernul pe care l-am condus a luptat vehement cu corupția și corupții.

Dodon ştie de cine să se teamă şi face totul ca să-şi discrediteze oponenţii. Dar oricum, este o caricatură în comparaţie cu Plahotniuc, de care s-a temut şi de care a scăpat doar datorită Blocului ACUM. Îi va veni şi lui timpul cât de curând”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, fostul premier Vlad Filat, condamnat în anul 2016 la nouă ani de închisoare pentru abuz de putere și deținut până în prezent la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, a fost eliberat.

Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, la ședința din dosarul său ținută astăzi la Curtea de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată de avocatul acestuia și de responsabilii de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente