Felicitări socialiste și tehnocrate de ziua României: Frați, parteneri comerciali și invitații de vizită pentru Iohannis și Orban

78849329_2390230527884494_1701808618409558016_n

Conducerea țării au transmis mai multe felicitări cu ocazia sărbătorii de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Igor Dodon a amintit de faptul că „România este partener strategic”, și că „l-a invitat repetat pe Iohannis să viziteze Republica Moldova. Tot cu felicitări au venit și primarul Chișinăului, Ion Ceban, dar și prim-ministrul Ion Chicu.

„Am constatat cu satisfacție că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sunt în continuă ascensiune”, a menționat Dodon în mesajul său.

Totodată, Dodon spune că: „România a fost şi rămâne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strânse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare. Am exprimat gratitudine pentru asistența financiară din partea României, oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile.”

Pe final, Dodon a reiterat că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială și a anunțat că un contingent al Armatei Naţionale va participa duminică, 1 decembrie curent, la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Și Ion Ceban, ales primar din partea PSRM a avut un mesaj:

„Din numele meu personal și al locuitorilor municipiului Chișinău, felicit România și pe toți cei care se simt români, cu această zi importantă și de sărbătoare.”

Totodată, Ceban a adăugat că: „Primăria municipiului Chișinău a implementat, de-a lungul timpului, importante proiecte social-culturale, cu susținerea autorităților publice de peste Prut: Guvernul României, precum și cu autoritățile administrației publice locale din municipiul București, dar și din alte orașe. Pe această cale, aduc mulțumiri autorităților române pentru deschidere și sprijinul lor de a continua să realizăm mai multe obiective comune, actualmente fiind în derulare diverse proiecte importante pentru municipiu.”

Prim-ministrul Ion Chicu a spus, în mesajul său că: „Mulţumindu-vă pentru toate manifestările de implicare şi sprijin de care ne-am bucurat în cadrul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrare europeană a Republicii Moldova, am deosebita plăcere de a vă invita să efectuaţi o vizită la Chişinău, într-o perioadă convenabilă pentru agenda Dumneavoastră.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente