Apple, nevoită să dubleze producția de AirPods pentru a face față cererii chineze

airpods-pro-hero-100816213-large

Căştile din seria AirPods s-au dovedit a fi un succes răsunător pentru Apple, atât clienţii săi, cât şi cei care folosesc alte telefoane alegând aceste căşti true wireless faţă de alte modele, de multe ori chiar mai ieftine. Se pare însă că pentru sezonul de sărbători, Apple a subestimat cererea, iar acum compania cere partenerilor din Asia să crească semnificativ producţia atât pentru modelele standard, care sunt mai ieftine, cât şi pentru noile căşti premium AirPods Pro, scrie go4it.ro.

Conform Nikkei Asian Review, Apple a transmis partenerilor care furnizează componente şi celor care se ocupă de asamblare să crească imediat producţia. Pentru modelul AirPods Pro, care este produs de Luxshare-ICT în China, Apple a cerut ca producţia de un milion de unităţi pe lună să fie dublată la două milioane pentru perioada următoare. Modelul AirPods 2 cu carcasă wireless este în schimb asamblat în Vietnam în cadrul fabricilor GoerTek. În acest caz, creşterea comenzilor nu este atât de mare, însă este totuşi ridicată faţă de cât erau produse în mod obișnuit.

Cei care doresc să cumpere acum AirPods Pro în multe dintre ţările în care sunt disponibile, trebuie să aştepte chiar şi o lună pentru livrare, întrucât stocurile se epuizează imediat ce acestea devin disponibile. Nu te-ai aştepta ca o pereche de căşti de 270 de euro să fie atât de căutate, însă se pare că funcţionalitatea în plus precum anularea zgomotului ambiental şi noul design au fost de ajuns pentru a atrage noi clienţi, cât şi clienţi mai vechi care sunt dispuşi să facă un upgrade.

Bloomberg spune că se aşteaptă ca până la finalul acestui an, Apple să vândă peste 60 de milioane de unităţi AirPods. Această categorie de produse este cea care creşte cel mai repede dintre produsele din portofoliul companiei, fiind aşteptate 80 de milioane de unităţi vândute anul viitor, cu un potenţial de a creşte în timp la 200 de milioane de unităţi anual.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente