Numărătoarea inversă a început! Doar câteva zile ne mai despart de lansarea oficială a celui mai revoluționar ecosistem IT din țară și începutul unei noi ere în sfera tehnologiilor informaționale – era Digital Park și a oamenilor vizionari.

În data de 4 decembrie, ambasadori, antreprenori și reprezentanți ai huburilor IT din Europa își vor da întâlnire la primul parc IT din Republica Moldova pentru a marca inaugurarea acestui proiect grandios și a celebra realizările și reușitele actuale.

Un asemenea proiect de amploare va fi lansat prin prisma unei conferințe IT internaționale, care va fi divizată în două mari panele de discuții, cu speech-uri scurte, însă de impact. În prima parte a zilei, personalități și specialiști vor vorbi participanților despre „Infrastructuri Digitale în IT”:

— Investiții în IT – perspectivă pe termen lung, Ion Sturza, Președinte Fribourg Capital, România;

Antreprenoriat și inovare, Marius Bostan, ex-ministru al comunicațiilor, România;

Evoluția pieței IT din Republica Moldova, Vitalie Tarlev, secretar de stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Moldova;

Implicarea APL în dezvoltarea infrastructurii IT, Istvan Vakar, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, România;

Ecosistemul IT din Moldova: prezent și viitor, Ana Chirita, director proiecte strategice, ATIC, Moldova;

Climatul investițional în IT din Ucraina, Andrei Biriucov, director executiv Hi TECH Office, Ucraina.

Panelul II de discuții, „Parcurile IT – o perspectivă globală, va oferi participanților o nouă viziune despre ecosistemul IT și va dezvălui tendințele digitale la nivel mondial:

—Birouri moderne – vector de dezvoltare urban, Dan Zaharia, senior consultant Extind, Iași, România;

Clustere IT și conexiuni regionale, Andrei Martiniuc, manager Cluster Transilvania IT, România;

Ecosistemul servicii digitale pentru inovare, Monica Dumac, manager Iceberg, Brașov, România;

Trenduri în dezvoltarea parcurilor științifice/zone tech de inovație, Todor Mladenov, director executiv Sofia Tech Park, Bulgaria;

Green Building – un must have pentru companiile din IT&C, Alexandra Stoica, manager executiv EMBA WU WIEn, Cluj, România;

— Tendințe noi pe piața IT din Moldova Fintech și Open Banking, Sergiu Chitan, reprezentant Smart Systems, București, România.

După cum puteți observa din programul evenimentului, data de 4 decembrie se anunță a fi una de interes general pentru toți pasionații de tehnologii moderne, un început frumos al unui viitor IT prosper în Republica Moldova. Fiți cu ochii pe acest proiect, pentru că Digital Park are planuri mari pentru toți oamenii creativi din sfera IT, iar această lansare grandioasă nu face altceva decât să confirme acest lucru.