Fostul șef de INI, Anatol Macovei: „Maia Sandu era monitorizată de peste 40 de ofițeri pe timpul guvernării democraților”

Maia-Sandu-3

Peste 40 de ofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Informații și Securitate (SIS) ar fi urmărit-o pe Maia Sandu pe timpul guvernării democraților. Despre acest lucru a anunțat un fost șef de la Inspectoratul Național de Investigații (INI), Anatol Macovei, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Acesta a menționat că fiecare persoană era urmărită de un număr diferit de angajați, fosta prim-ministră Maia Sandu era filată de peste 40 de ofițeri. „Aceste persoane erau ofițeri care primeau salariu, grad înainte de termen. Pentru aceste activități ei erau remunerați special. În toată această perioadă cât o urmăreau pe Maia Sandu, acești oameni nu au descoperit nicio infracțiune, dar aveau stipulate obligațiunile în fișa postului. Nucleul la tot despre ce vorbim noi erau din Direcția a 5-a, dar într-o măsură oarecare erau conectate toate subdiviziunile”, a declarat Anatol Macovei.

Acesta a mai declarat că toate persoanele implicate conștientizau că fac asta ilegal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente